Cantine Ionis

Cantine Ionis er et familie drevet vinproduktions firma, som er hjemmehørende i Puglia midt på Salento halvøen. Det er Italiens “hæl”, hvis man betragter støvlelandet på den “måde”. Firmanavnet "Ionis" stammer fra det Ionske hav, som ligger lige under hælen. Cantine Ionis drives af far, mor og to voksne sønner. Firmaet er hjemmehørende i den smukke gamle by Martina Franca, der har en smuk gammel Barok bydel.

Vinmæssigt har Puglia sine egne druetyper. Det er her vi finder lokaldruerne Negroamaro, Primitivo, Aglianico, Vedeca, m.m. Området er præget af mange små vindrueavlere med få hektar vinmarker, som levere deres vindruer til Cantine Ionis, som så står for vinfremstillingen af forskellige typer af vin. Olivendyrkning er også en af området produktion og eksport artikler. Cantine Ionis fremstiller vine og olivenolier af høj kvalitet!

På vinsiden fremstilles alle områdets lokale vintyper. Primitivo og Negroamaro er i dag relativ kendt, hvor imod Aglianico- og Vedecavinene endnu er “nye” vintyper for os danskere. Ionis fremstiller også super gode rosévine, som er ukendt for os danskere. Cantine Ionis, har meget godt nyt og spændende at tilbyde os, som har lyst til at udforske vinens forunderlige verden.

 

Vignetten sælger vine til firmaer/restauranter som bruger vine til receptioner, gaver og fester mm. 

Leilus Hvidvin

Vinen er fremstillet på druen Verdeca. Vinstokkene gror i regionen Puglia, Salento.
Druerne høstes med håndkraft. Vinen er gæret på ståltank og efterfølgende tappet på flaske.
Vinens farven er lys gul/grøn.
Cantine ”Ionis” har her skabt en hvidvin med frugtige noter og lidt priklen på tungen. Vinen er let, delikat og drikkevenlig.
Ionis Leilus er drikkemoden straks fra produktionsåret.

Vinen er velegnet som velkomst, aperitif og anvendes til skaldyrsretter og fisk generelt.       

Serveringstemperatur 10-12° C

Gocce Di Rosé

Rosévinen er fremstillet på druen Negroamaro. Druerne høstes med håndkraft. Vinen er gæret på ståltank og efterfølgende tappet på flaske. En rosévin med frugtig afbalanceret frisk druesmag. Vinen er delikat og drikkevenlig og drikkemoden straks fra produktionsåret. Velegnet til almindelig nydelse eller til lette og lyse madretter (kylling, fisk).

Serveringstemperatur 10-12° C

Obvinus Rødvin

Rødvinen er fremstillet på 100% Primitivo.Vinstokkene gror i regionen Puglia, Salento, hvor man producerer stor Primitivovin. 
Druerne høstes med håndkraft.
Vinen er gæret på ståltank i 6-8 dage og tappes efterfølgende på flaske. Vinens farve er rød/violet.
Cantine ”Ionis” har her skabt en ”full- body” kvalitetsvin med frugtig druesmag med Primitivo druens typiske fyldige og frugtige noter. 

Vinen er en rigtig ”all-rounder” frugtig og meget drikkevenlig.
Ionis Obvinus er drikkemoden straks fra produktionsåret.
Vinen er velegnet til almindelige kødretter, men behøver ikke mad for at folde sig ud.

Serveringstemperatur 16-18° C

Gocce Nero Di Troia

Livlig frugtig rødvin på denne syditaliensk drue, Nero di Troia - endnu et interessant bekendtskab. Let charmerende italiensk rødvin med elegance og en pæn fylde. Velegnet til forretter og lyse kødretter. 

Serverings temperatur: 18-19⁰ C

Gocce Di Aglianico

100% Aglianico drue. Vinen gæres på stålbeholdere for at fremme druernes frugtighed og er efterfølgende lagret nogle måneder på egetræsfade for at blødgøre og afrunde vinens smag. Vin med både frugtige og mere modne og let aromatiske bitter noter. Druen beskrives som sydens ”Barolo drue”. En middel kraftig vin. Egner sig til kødretter a la lammekølle, og lignende kødretter. 

Serverings temperatur: 18-19⁰C

Salentine Nemema Rødvin

IGT rødvin fra Puglia i SyditalienVinens navn er genereret af vinens druer: Negramaro, Merlot og Malvasia.
Vinen modnes i ståltank samt kort tid på små Franske Barriques (egetræs fade), denne lagring giver vinen sin saftige, frugtige men medium kraftige karakter.

Velafbalanceret rødvin med liflig bouquet af hindbær og kirsebær somt nogle bløde saftige smagsnoter fra drueblandingen. Vinen har også et strejf af vanille, som gør den rigtig delikat.
Rubin rød farve. 

Denne vin er velegnet til medium kraftige kødretter samt intensive gryderetter.

Serveringstemperatur 18-20°C

Salentine Negroamaro

Vinen er fremstillet på 100% Negroamaro drue, en af syd Italiens fine druer, som er ukendt i Danmark. Negroamaro druerne gør vinen frugtig og saftig med dybe lidt mørke lagrede noter. Vinen er medium i intensitet og egner sig til flere forskellige formål. Som relativ ung vin får man her en rigtig god oplevelse af at nyde en færdig udviklet vin. Alcohol indhold: 13.5% Kødretter baseret på gris, kalvekød er velegnede til denne fine syd Italienske perle! 

Serverings temperatur: 17⁰C

Selentine Primitivo Di Manduarian DOC

Vinen er fremstillet på 100% Primitivo. Vinen modnes i ståltank samt kort tid på små amerikanske barriques og efterfølgende i letristede franske egetræsfade. Lagringstiden evalueres løbende og giver vinen fin balance. En rødvin med liflig bouquet af modne bær og blomme, samt nogle saftige og venlige smagsnoter fra Primitivodruerne. Vinen har et strejf af vanille og krydderi, som gør den delikat. Denne vin er velegnet til stegeretter samt til ragout og steaks fra grillen. En moden ost er heller ikke noget problem for denne Primitivo vin. Leveres også som 3L med forskellige håndmalede motiver - ligger i flotte sorte trækasser. 

Serveringstemperatur 18-20°C

Le Riserva - Ater Primitivo Di Manduria DOC

Flasken som Ionis anvender til deres top vine, er meget flotte, eksklusive og tunge for at signalere eksklusivitet. Indholdet har modtaget mere end almindelig omsorg under fremstillingen. Fremstillet på 100% Primitivodrue, en super drue at anvende i Puglia, hvor druen kommer fra. Vinen er modnet i små egetræsfade (barriques), hvilket giver en meget holdbar og robust, men dog venlig rødvin. Vinen er intensiv grundet meget sol og egner sig til mad. Alcohol 14.5% Velegnet til kødretter, a la lam, kalvekød og oksekød. En særlig og speciel toprødvin fra ”hælen” i syd Italien, en perle fra det ”Ionske hav” hvor Primitivo høre hjemme, vinen er færdig udviklet og en rigtig god positiv oplevelse! 

Serveringstemperatur: 17⁰C 
Årgang 2006 har modtaget medalje på Vinitaly I 2010 og årgang 2010 modtog den i 2014.

Le Riserva - Salento Sauvitas DOC

Flasken som Ionis anvender til deres top vine, er meget flotte, eksklusive og tunge for at signalere eksklusivitet, hvor indholdet har modtaget mere end almindelig omsorg under fremstillingen. Vinen er fremstillet på Negroamaro og Malvasia druer, lokale drue i Puglia. Modnet i små egetræsfade (barriques), hvilket giver en meget færdig udviklet rund og elegant rødvin i den ”drikkevenlige” afdeling. Den er kraftig og rund, grundet meget sol og vinens alder. Vinen er velegnet til kødretter, a la lam, vildsvin, kalvekød og oksekød. Alcohol 13.5% Lidt ukendte druer (i Danmark) men en toprødvin fra ”hælen” i syd Italien - endnu en perle fra det ”Ionske hav” vinen er færdig udviklet og en rigtig god positiv oplevelse! 

Serverings temperatur: 17⁰C 
Både årgang 2004 og 2005 har modtaget medalje på Vinitaly I 2009 og årgang 2010 modtog den i 2014.