Diverse Italien

Vinhuset Speri

Amarone Monte Sant Urbano

Denne amaronevin er fremstillet på druerne Corvina, Rondinella og Corvione. Speri dyrker denne vin på ”Gran Cru” marken ”Sant Urbano”. Vinen lagres 3 år på 500 liters franske egetræsfade, efterfulgt af et års flaskelagring. Vinstokkene står i gammel vulkanjord, som er meget kalkholdig. Dette giver vinen den flotte dybt-sorte farve, med stor kraft og intensitet, men også med en flot elegance og balance i smagen. Sant Urbanovinen har vundet de 3 eftertragtede glas i Gambeor Rosso flere gange. En meget klassisk berømt amarone. Vinen er velegnet til kraftige kødretter og modne oste. 

Serveringstemperatur 18-19oC

Vinhuset Ruffino

Modus 2009 IGT

Begrebet Super Tuscan opstod ved, at berømte producenter sidst i 1970´erne begyndte at lave vine, der lå uden for hvad, der var tilladt i de eksisterende appellationer i Toscana. Fx ved i høj grad, at benytte de store Bordeaux-druer.  I Modus kombineres den klassiske Toscana drue Sangiovese med 25% Cabernet Sauvignon og 25% Merlot. Den har ligget et år på (delvist nye) franske barriques.  I Bouqueten finder aromaer af mørke bær og præget fra fadene sammen til en kompleks helhed. Det er en vin med rygrad. Smagen har fylde og styrke. Intens frugt komplimenteres af bløde tanniner, blide ristede fadnuancer og krydderier. Udvikler sig i 5 til 8 år. Har modtaget mange priser i tidens løb. 

Serveringstemperatur 18-19oC

Vinhuset Gianfranco Fino I Mandurian

Es

Gianfranco Fino laver ekstreme vine af meget høj kvalitet, ingen andre end Gianfranco plejer vinstokkene. ES har sit navn fra Freud, som beskriver ES som instinkt, den vilde og ustyrlige. Es er produceret uden for tid og rum, ingen regler, logik eller klassisk moral. Es kender ikke godt fra dårligt. ES efterlever ingen principper ud over stræben efter nydelse. Der produceres 12.000 flasker om året. Blev bl.a. serveret til G8 møde med deltagelse af bl.a. Obama og Berlusconi. Den er lavet på druen Primitivo og på vinstokke som er 50-90 år gamle. Vinen lagres i en 2000 år gammel hule udhugget i tuf med pigøkser. Først 12 måneder på egetræsfade og derefter 6 måneder på flasker. Alkohol: 16,5%. 

Serveringstemperatur ca. 18oC