Villa Monteleone

Villa Monteleone er et 1700'tals historisk vinslot, hvor den kendte italienske digter Dante Alighieri har boet.
I dag er Villa Monteleone ejet af Lucia Raimondi, som producerer nogle exceptionelle gode vine efter devisen
"jeg laver Valpolicella vine, som jeg syntes de skal være" og resultatet er fremragende, harmoniske og frugtige vine i superklassen. Lille super vinproducent med 7 Ha vinmarker.

Villa Monteleone har i de senere år modtaget en del priser for deres vine. Bla.:

  •     Guldmedalje for Amarone Classico 2003 ved "The 2007 Wold Wine Championship", Chicago.
  •     Guldmedalje for Valpolicella Ripasso 2004 ved "The 2007 Wold Wine Championship", Chicago.
  •     3 glas (højest mulige bedømmelse) for Amarone Classico 2005 ved "Gambero Roso vinid'Italia 2010"
  •     BEVERAGE TESTING INSTITUTE har givet Amarone Campo San Paolo - Guld Medalie 91 point Exceptional.

Vignetten har fornøjelsen af at tilbyde disse eksklusive vine til det danske marked.

Valpolicella Classico D.O.C. "Campo Santa Lena"

Denne Valpolicella vin er fremstillet på druerne Corvina, Corvione og Rondinella.
Den har karakter af elegant frugt og bær i sit udtryk.
Næsten alle vil syntes om denne vin!
Vinen er velegnet til almindelig nydelse eller som madvin til pastaretter og lyst kød.

Severingstemperatur 16-17oC

Valpolicella Superior/Ripasso "Campo San Vito"

Druesammensætning Corvina, Rondinella, Croatina og Molinara.

Denne ripasso er karakteristisk ved sit elegante frugtpræg opnået gennem en relativ kort kontakt mellem kvaset fra amaronedruerne og den friske valpolicellavin.
Drueudbyttet begrænses til 55 Hl/Ha for at give vinen intensitet og styrke. Vinen lagres på egetræsfade i 2 år og herefter på flaske i 6 måneder.
En ripassovin af høj klasse! Vinen kan nydes både med og uden mad på grund af den elegante frugtige udtryk.

Styrken gør den velegnet til kalvekøds baserede retter.

Serveringstemperatur 17-18oC

Amarone Classico "Villa Monteleone"

Vinene herfra er generelt elegante og af meget høj kvalitet. 
Vinproduktionen er derfor begrænset. Denne Amarone er
fremstillet på druerne Corvina, Corvione og Rondinella.
Vinstokkene er i gennemsnit 30 år gamle. Udbyttet reduceres til
30 hl/Ha således at vinen bliver intensiv, frugtig og kraftig
Druerne tørres i 120 dage på ventileret loft, hvor de taber
ca. 50 % i vægt. 
Efter fermentering lagres amaronen 3 år i egetræsfade og et år på flaske.

Denne amarone har en vidunderlig karakter med elegant frugt og bær i sit udtryk, samt en duft og dybde i smagsoplevelsen.
Den har vundet flere exceptionelle priser verden over.

Severingstemperatur 18-19oC