Geller Steffen Wehlen-Sonnenuhr, Mosel

Vin producenten Geller Steffen producere fremragende riesling vine på de stejle Wehlener-Sonnenuhr marker. Disse marker har et fremragende naturligt potentiale til fremstilling af kvalitets riesling.

Vinmageren Achim Steffen har sin helt egen vinfilosofi og den er simpel ”kun det bedste er godt nok”! Vinkompromiser findes ikke i denne vin kælder!

Som eksempel kan nævnes at Achim ikke syntes at regulativ-opdelingen af Mosel områdets vine er detaljeret nok. Han har derfor inddelt sine egne vine i et mere specificeret spektrum, hvor hans fantastiske tørre riesling vine, er opdelt i hedder ***ST (Selection Tør, Selection Trocken) og **HT for Halb Trocken, (halv tør). Og han anvender endda udtrykket ”International Trocken! For yderligere at opdele sine vine i undergrupper af tørre vine.

Det skal lige nævnes at Achim Geller producere sine super vine på kun 4 Hektar cru marker.

Gutsriesling 2009 *** ST

Vin fra region: Kraftig hvidvin fra Mosel, Tyskland. 100% Riesling. Dyrkes på de stejleste og højestbeliggende marker ved “Sonnenuhr”, hvor forholdene er optimale for fremstilling af den bedste kvalitetsvin fra Mosel. 2009 blev et godt vinår på Mosel Sonnenuhr lokaliteten. Vinen er kraftig og intens riesling med tydelige frugt- og syrenoter.
Tør kraftfuld hvidvin med masser af sjæl og power (13 % alcohol). Vinen er håndplukket og nurset på de stejle bjergsider. Udbyttet er ekstemt lavt derfor intensiteten. Så er du fan af tørre karakterfulde hvide vine - så prøv denne tyske riesling i flot ballance. Farve: Lys gul. 
Velegnet til fisk, skaldyr, kylling, kalkun og svinekød. 

Serveringstemperatur: 9-11°C

Gutsriesling 2009 *** HC

Vin fra region: Kraftig hvidvin fra Mosel, Tyskland. 100% Riesling. Dyrkes på de stejleste og højestbeliggende marker ved “Sonnenuhr”, hvor forholdene er optimale for fremstilling bedste kvalitet Rieslingvin ved Mosel. 2009 blev et godt vin år på Mosel Sonnenuhr lokaliteten. Vinen er en kraftig og intens riesling med tydelige frugt og syre noter. Halvtør kraftfuld hvidvin med masser af sjæl og power (12 % alcohol). Drueudbyttet holdes ekstemt lavt, derfor intensiteten. Denne riesling har en sublim ballance mellem det syrlige(frugtsyre 7.5g/l) og det søde niveau i vinen (frugtsukker 20.5g/liter). Man smager begge dele og de klinger harmonisk og perfekt sammen. Flot arbejde af vinens fader “Achim Geller”.
Farve: Lys gul. Velegnet til asiatiske og mexicanske retter, hvor vinens lette sødme håndterer krydret mad på en fin måde, så både mad og vin fungerer sammen!

Serveringstemperatur: 10-12°C

Auslese 2006 ****

Dyrket på de berømte Wehlen Sonnenuhr marker hvor der kan fremstilles helt ekseptionel god vin! Denne vin er helt speciel, den er et festfyrværkeri af dufte og smagsnuancer, sødmen afsløre sig ikke i duften! 100% Riesling. Kraftig og intens riesling med karakteristiske mineralske frugt noter. Meget sød og super kraftfuld hvidvin med masser af power (12 % alkohol) og en skøn sødme. Drue udbyttet holdes ekstremt lavt, derfor vinens intensitet. Archim Geller producerer ikke “Eiswein”da tanken om vinfremstilling på uperfekte rådne durer ikke kan tolereres. Derimod kontrolleret kraft og intens sødme er resultatet i denne vin baseret på ”rosin druer” (frugtsukker 143 g/liter).

Farve: Intens gul. Velegnet til desserter og hygge stunder, hvor en sød vinoplevelse er i vente. Ved nydelse af denne vin, får man en mulighed for at smage vin fra ”ekstremvinenes” verden! 

Serveringstemperatur: 11-13°C